Interimmanagement:
Soms heeft een organisatie iemand nodig die de lijnen uit kan zetten, een nieuwe visie kan invoeren of een medewerker vervangt. Dit soort tijdelijke functies vullen wij voor u in.

Reorganisatiebegeleiding:
Als een organisatie moet inkrimpen, gaat dit vaak gepaard met gedwongen ontslag. Dit zijn ingrijpende trajecten voor de medewerkers en de organisatie. Wij voeren het gehele traject voor u uit met respect naar alle partijen.

Organisatieverandering:
Als zaken niet goed lopen, als u het idee heeft dat het anders kan, maar u weet niet hoe. Wij kunnen u op het juiste spoor zetten en de juiste veranderingen doorvoeren.

Klankbord:
U weet als manager even niet hoe verder, u twijfelt over bepaalde beslissingen of u wilt af en toe gewoon met iemand praten om zaken te verhelderen. Wij kunnen uw klankbord zijn.

Leidinggeven (aan professionals):
Leidinggeven is moeilijk. Hoe zorg ik dat we bereiken wat we willen bereiken? Hoe geef ik mensen genoeg verantwoordelijkheid? Hoe ga ik om met complimenten en hoe stuur ik op een goede manier bij? Hoe ga ik om met tegenstand? Hoe betrek ik de medewerkers bij zaken? Vragen die allemaal te maken hebben met leidinggeven. Laat u adviseren hoe u dat anders c.q. beter zou kunnen doen.